Tv produktioner

I de seneste otte år har jeg været med til at producere en række tv-udsendelser om Arktis, om Grønland og om rigsfællesskabet. Altsammen i samarbejde med tv-dokumentaristen Jakob Gottschau, der har lang erfaring med netop at producere tv-dokumentar. “Rigsfællesskabets Historie” i seks afsnit tog to år at producere. Til gengæld findes den nu også både på grønlandsk, færøsk og dansk (dog kun på dansk her på siden). Den er vist i Grønland, på Færøerne og i Danmark bliver den nu genudsendt med jævne mellemrum. Samtidig har vi fået professionelle til at lave et stort, flot undervisningsmateriale, der er gratis til rådighed for alle skolefolk m.v. på EMU.DK.
Dokumentarfilmen Villum Research Station (2014)

Villum Research Station (Station Nord) blev bygget i løbet af 6 uger i sommeren 2014. Dokumentaren følger processen fra begyndelsen og indtil det endelige resultat. Produceret i samarbejde med Jakob Gottschau.


EROBRINGSTOGT TIL NORDPOLEN (2013)

Det danske kongerige vil erobre Nordpolen. DR2-vært Martin Breum rejser i syv uger med Skandinaviens største isbryder helt til centrum af Det Arktiske Ocean. Midt i den metertykke polaris kæmper Danmark og Grønland i konkurrence med Rusland og Canada om ejerskabet til selve Nordpolen – og til olie, gas og mineraler i et område tre gange så stort som Danmark. Russerne har sat deres flag på bunden ved Nordpolen i det 4300 meter dybe hav, men Danmark er stadig med helt fremme i kampen. Se hvordan de danske forskere finder et kæmpe stort og hidtil ukendt bjerg på havbunden, og hvordan de som de første nogensinde henter stykker af de undersøiske havbjerge op til overfladen. Produceret i samarbejde med Jakob Gottschau.


NYE VÅBEN I ARKTIS – Holder freden når isen forsvinder? (2013)

Nye krigsskibe sættes ind i takt med isens forsvinden. Overalt i Arktis lægges der nye militære planer og nyt militært isenkram sættes i funktion. Martin Breum tager med på norsk-russiske flådeøvelse og på flyvetur med det danske forsvar til Nordpolen. Eksperterne opsøges: Er det sandt, hvad diplomaterne siger? Er det hele lutter fred og fordragelighed i Arktis, eller lurer nye farer og militære konflikter? Produceret i samarbejde med Jakob Gottschau.


PÅ OLIEJAGT I ARKTIS (2013)

Overalt i Arktis er boreplatformene på vej – i farvandene fra Rusland til Alaska. I Grønland kan olien måske sikre fremtidens velfærd. Men hvad nu, hvis det ulykken rammer – en mørk vinternat i 30 graders frost? Greenpeace og andre miljøorganisationer forudser uoprettelige skader på den sårbare natur. Olieindustrien siger, at de har det fornødne beredskab. Martin Breum rejser til frontlinjen i kampen om den arktiske olie. Produceret i samarbejde med Jakob Gottschau.