Om siden

Om www.martinbreum.dk

Denne hjemmeside er en del af en opgave, jeg har sat mig selv: Jeg vil kaste lys over hele den hastige udvikling, der finder sted i Arktis – særligt når det gælder Danmarks rolle i Arktis og Danmarks forhold til Grønland og Færøerne.
Det kan siges kort: Politikere, erhvervsledere, diplomater og andre træffer i disse år rigtigt mange beslutninger i den arktiske kontext, som får meget stor betydning for vores fremtid – hvad enten vi bor i Danmark, Grønland eller på Færøerne. Men der er alt for få mennesker, der ved nok om, hvad der foregår i Arktis, til at de kan give beslutningstagerne ordentligt modspil.
Det hedder på moderne dansk et demokratisk underskud. Og her kommer min journalistik så ind – som et middel til bekæmpelse af det demokratiske underskud.
Hjemmesiden indeholder omtaler af de to bøger og en række af de artikler, jeg har skrevet om Danmark og Arktis og om Danmark og Grønland i de seneste fire-fem år, og der er reklamer for de foredrag, jeg elsker at holde.
Derudover kan man finde et aktuelt udvalg af de artikler m.v. som andre løbende skriver om udviklingen i Arktis. Dem udvælger vi løbende efter helt almindelige journalistiske kriterier: De skal være væsentlige og af rimelig kvalitet – ellers er der jo ingen grund til at læse dem.
Desuden tillader jeg mig selv at føre en blog. Jeg rejser en del i Grønland og på Færøerne og gerne i andre dele af Arktis; jeg læser hvad jeg kan få fingre i – og så nedfælder jeg mine observationer i blog-form.
Sammen med tv-producenten Jakob Gottschau, som jeg har kendt i mere end 20 år, producerer jeg for tiden også en serie tv-dokumentarer om det danske rigsfællesskabs historie. Udsendelserne skal vises på DR, KNR i Grønland og KVF på Færøerne – og bliver også forsynet med lærevejledninger m.v. så de forhåbentlig for et langt og rigt liv i undervisningslokalerne i alle rigets dele. Det hele skal gerne være færdigt i slutningen af 2015.
Endelig indeholder hjemmesiden en hel lille samling af interessante akademiske nyskabelser om Arktis. Mange studerende skriver kloge bacheloropgaver, specialer og andet om Arktis – dem præsenterer vi også her på hjemmesiden, når vi har lejlighed til det.

Venlig hilsen

Martin Breum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + ten =